Welke leeftijd moet je hebben om een auto te huren op Mallorca?

Mallorca is erg populair onder jongeren. En terecht want het is een ideale mix van een heerlijk klimaat, strand én uitgaan! Het mooist is natuurlijk als de mogelijkheid hebt om het hele eiland te verkennen en dat is het leukst met een huurauto. Alleen, welke leeftijd moet je hebben om een auto te huren op Mallorca? Wij zochten het voor je uit!

Spoiler
Een auto huren als je jonger bent dan 25 jaar blijkt nog niet gemakkelijk, maar met onze tips lukt het tóch! Scroll snel verder naar beneden.

Welke Leeftijd Auto Huren

Bij vrijwel alle autoverhuurbedrijven op Mallorca moet je minimaal 25 jaar zijn om een auto te huren. Ze zien jongere autorijders namelijk als een groep met een groter risico op schades en ongevallen. In het verleden zijn er op Mallorca een hoop ongelukjes gebeurd met jongeren die nog niet veel rijervaring hebben.

Hoe lang heb je je rijbewijs?

Bij alle autoverhuurbedrijven (ongeacht je leeftijd) moet je minmaal één jaar in het bezit zijn van je autorijbewijs. Is dat niet het geval, dan kun je helaas uitsluitend een scooter huren. Ook leuk, maar net iets minder comfortabel en avontuurlijk dan een huurauto.

Ben je 25 jaar of ouder?

Vanaf 25 jaar hoef je geen toeslag te betalen. In dat geval raden wij je aan om de verhuurders op Mallorca te vergelijken en zo een uitstekende deal te scoren mét laagste prijs garantie!

Is je leeftijd 21-24 jaar?

Dan is er slechts één mogelijkheid om een auto te reserveren en dat is bij Sunny Cars. Bijkomend voordeel is dat je ook kunt huren als je niet in het bezit bent van een creditcard. Je betaalt dan een kleine toeslag (van een paar euro per dag), maar onder aan de streep is dit nog altijd veel goedkoper dan boeken bij een internationaal verhuurbedrijf.

Mallorca Huren Leeftijd

Een laatste optie is om te kijken wat de mogelijkheden zijn bij Rentalcars.com. Dit internationale verhuurbedrijf koopt op zo’n grote schaal in, dat dit voor de huurders altijd voordeel oplevert! Zelfs zoveel dat Rentalcars Mallorca een laagste prijsgarantie heeft. Ook zij bieden in sommige gevallen de mogelijkheid om als jongere een auto te huren met een kleine toeslag. Er zijn echter een beperkt aantal auto’s beschikbaar waarbij dit mogelijk is, dus wacht niet te lang met boeken!

Let op
Als je bij Rental Cars boekt, dan heb je een minimaal bestedingslimiet van 1500 euro nodig op jouw persoonlijke creditcard. Heb je dit niet, dan ben je verplicht een extra verzekering af te sluiten en die is erg kostbaar.

Heb je een creditcard?

Een ander probleem waar veel jongeren mee te maken krijgen bij het huren van een auto is dat ze (nog) geen creditcard hebben of een creditcard met te weinig bestedingslimiet. Een creditcard is vrijwel altijd nodig tijdens het boekingsproces én bij het afhalen van de auto in combinatie met je ID-bewijs. Het heeft dus geen zin om de creditcard van je ouders te lenen 🙁

In dit geval is het enige wat je kunt doen een auto boeken bij Sunny Cars. Gelukkig is dit een van de goedkoopste verhuurders en werken ze altijd met all-inclusive prijzen. Je wordt dus niet bij het afhalen van je auto verrast met allerlei extra kosten.

Wij hopen het met deze informatie voor jou mogelijk gemaakt te hebben om lekker een auto te boeken tijdens je welverdiende vakantie. Het is niet eenvoudig om een auto te huren als je nog niet ouder dan 25 bent, maar er zijn zeker mogelijkheden.

Heb je toch nog vragen of wil je hulp bij het boeken? Stuur ons dan een berichtje en we helpen je uit de brand. Fijne vakantie alvast!