Vliegveld Mallorca

Vliegveld Mallorca ligt op ongeveer 8 km afstand van Palma de Mallorca (of ook wel genoemd Palma). Het duurt met de taxi ongeveer 10-15 minuten om in de stad te komen en met een van de twee shuttle bussen duurt het 15-20 minuten.

Echter voor meer privacy, comfort en vrijheid is het aan te raden om een auto te huren bij een van de vele auto verhuurbedrijven op vliegveld Mallorca. Er is er altijd wel een verhuurder die een scherpe aanbieding heeft en via de Palma-Santanyi snelweg bent u zo in de stad. Parkeren op Mallorca is eenvoudig en op sommige plekken is het betaald parkeren. In de meeste gevallen kunt u uw huurauto bij uw accommodatie parkeren. In de zomer is het vanwege de drukte op het eiland aan te raden om vooraf uw auto telefonisch of via internet te reserven. Kijk hier voor een overzicht van autoverhuurders op Mallorca.

vliegveld-mallorca2

Vliegveld Mallorca (of Mallorca Airport) is het twee na grootste vliegveld van Spanje en verwerkt per jaar meer dan 25 miljoen passagiers. ‘s Zomers is het een van de drukste luchthavens van Europa! De faciliteiten op de luchthaven zijn echter zeer modern en ingericht op grote stromen reizigers. Er zijn vele (tax free) winkels, restaurants en cafe’s die het wachten op het vliegveld veraangenamen. Voor hele vroege of late vluchten zijn er ook enkele 24 uurs bars en restaurants.

De afhandeling van bagage gaat over het algemeen vrij snel en indien er iets mis gaat met de bagage wordt u vlot geholpen.

Er zijn geen hotels op het terrein van vliegveld Mallorca, maar omdat de luchthaven zo dicht bij Palma ligt is het eenvoudig om hier een accommodatie te vinden van waaruit u snel naar het vliegveld kunt. Vanuit de toeristische steden is het vliegveld overigens snel te bereiken omdat het eiland niet zo groot is.

Geen commentaar mogelijk