Vakantietips Cala d’Or

Cala d’Or is een populaire vakantiebestemming op Mallorca. Vele Nederlanders trekken jaarlijks naar de “Gouden Baai” om te genieten van een heerlijke zonvakantie. Cala d’Or ligt aan het oosten van Mallorca en is zo populair vanwege de mooie baaien in de omgeving en het leuke centrum. De complexen in Cala d’Or zijn relatief kleinschalig. Dit is dan ook meteen de charme van dit leuke vakantiedorp.

Mallorca-Cala-Dor

Stranden Cala d’Or

In en om Cala d’Or zijn mooie stranden te vinden. Het zijn trouwens geen langgerekte stranden: het zijn allemaal kleine baaitjes omgeven door rotsen. Je vind bij Cala d’Or onder andere Cala Serrena en Cala Esmeralda welke dicht bij het dorp liggen. Heb je een huurauto? Ga er dan zeker even op uit en volg de kustweg naar het Noorden en je zal hier vele mooie baaien en strandjes tegenkomen.

Oude Haven

Het gezellige dorp van Cala d’Or ligt tegen de Haven aan. Het is heerlijk om je hier ’s avonds te vergapen aan de prachtige grote schepen die hier in de haven liggen. Cala d’Or is ook populair onder de welgestelden en je hebt de kans dat je hier nog een wereldster kan spotten als hij na een lange dag van zijn jacht af stapt.

Cala Dor Mallorca

Horeca Cala d’Or

’s Avonds is het oude centrum van Cala d’Or erg gezellig om te zijn. Je kan heerlijk wandelen langs winkeltjes, restaurants en caf├ęs. Om uit eten te gaan is er een ruime keus aan keukens: Italiaans, Steakhouse en natuurlijk tapas restaurants. Naast de restaurants zijn er diverse pubs, karaokebars en natuurlijk de beroemde cocktailbars. Bij de cocktailbars in Cala d’Or worden de cocktails geserveerd in grote chinese vazen met sterretjes en rook. Dat klinkt op papier heel suf, maar ter plekke zal je zien dat dit de gezelligste terrassen zijn en iedereen wil natuurlijk met zijn kunstwerk op de foto.