Scooter huren Mallorca; Goed idee?

Scooter huren Mallorca? Geen probleem! Op bijna elke straathoek op Mallorca kun je een scooter huren. Er is geen noodzaak om dit vooraf te regelen, het aanbod is groot en binnen enkele minuten rijdt je op je scooter door de straten van Mallorca.

Maarrr… een huurauto is goedkoper dan een scooter!

Een scooter is natuurlijk leuk, maar de huurprijzen van auto’s op Mallorca zó laag, dat je net zo goed voor enkele dagen lekker een auto kunt huren. Airco aan, radio aan en lekker door de bergen cruisen op zoek naar verborgen strandjes! Mallorca is trouwens ook te groot om helemaal met de scooter te verkennen.

De reden dat het huren van een auto op Mallorca zo goedkoper is dan het huren van een scooter of zelfs fiets, is dat grote autoverhuurders ontzettend aan het stunten zijn met hun prijzen. Je huurt al vanaf enkele euro’s per dag een auto!

Scooter Huren Mallorca

Mocht je toch een scooter willen huren, omdat je bijvoorbeeld nog geen autorijbewijs hebt, dan kunnen we verzekeren dat het een hele leuke manier is om een gedeelte van het eiland verkennen. Om een scooter te huren heb je een geldig scooter rijbewijs nodig en in sommige gevallen moet je een borg betalen.

Scooterverzekering

Let goed op hoe de scooter verzekerd is, je wilt niet achteraf gedoe krijgen als blijkt dat dit niet goed geregeld is. Bij uitgifte van de scooter en helm moet je altijd heel grondig checken of er beschadigingen zijn en dit direct bij de scooter verhuurder aangeven.

Lever nooit zomaar je rijbewijs of legitimatie in bij de scooter verhuurder. Vraag altijd eerst of het mogelijk is dat ze een kopie maken, of dat je garant kunt staan met je creditcard. Bij sommige scooterverhuurders is het verplicht je legitimatie achter te laten, maar dit is niet verstandig.

Safety first!

Het dragen van een helm en het kunnen tonen van een rijbewijs is verplicht. De Spaanse politie controleert streng en de boetes zijn niet mals, dus neem dit heel serieus. Verder is onder invloed rijden, ten strengste verboden.

Veel plezier met het verkennen van het eiland op je scooter. (Of huurauto, want geloof ons; dat is nóg ietsje leuker!)