Mallorca Bezienswaardigheden

Op Mallorca bezienswaardigheden bezoeken is een must tijdens uw vakantie. Er zijn zo ontzettend veel dingen te doen, dat we er een hele website mee kunnen vullen, maar we hebben hieronder een selectie gemaakt van onze favorieten.

Houd er rekening mee dat een aantal bezienswaardigheden van Mallorca uitsluitend per auto te bereiken zijn. Gelukkig huur je al een auto vanaf 10 euro per dag! Vrijblijvende prijsopgave? Klik hier

Mallorca-Bezienswaardigheden-Header

Le Seu Cathedral, Palma de Mallorca
Adembenemende kathedraal met rijke decoratie. Zowel van binnen als van buiten. Het licht valt prachtig door de gebrandschilderde ramen. Vanuit het centrum van Palma de Mallorca kunt u met de koets naar de Kathedraal. Tip: Op zondag is de entree gratis!

Serra de Tramuntana
Het ongerepte binnenland van Mallorca. Perfect voor een leuke dagtrip met je huurauto! Rauw, ongerept en rustig. Perfect om de drukte van de stranden te ontsnappen en te genieten van de natuur van Mallorca. Wist u dat de bergen van Tramuntana World Heritage gebied zijn en dat ze de mooiste haarspeld bochten van de wereld herbergen? Dit is dé ultieme trip met uw huurauto.

Palma de Mallorca
De hoofdstad van het eiland is een bezienswaardigheid op zich. Een prachtige stad met statige lanen en mooie oude gebouwen. Het winkelgebied is van wereldklasse en staat bekend om zijn grote aanbod van kleine boutiekjes, galeries en internationale modehuizen. Parkeren met je huurauto is op zondag gratis.

Cap de Formentor
Geniet van van een prachtig vissersdorpje aan de kliffen aan de Middelandse zee. Als u zorgt dat u er op een heldere dag ‘s ochtends vroeg bent, dan heeft een u ongeëvenaard uitzicht op de baaien van Mallorca. Er zijn regelmatig dolfijnen te zien in de zee bij Cap de Formentor.

Alcudia Stad
Dit is een prachtig middeleeuws vestingstadje waar van alles te zien is. Groot contrast met het stadje aan de kust (met dezelfde naam) De belangrijkste reden voor veel bezoekers van Mallorca is de markt op dinsdag en zondag. Het kan er dan gezellig druk worden, maar dat zijn de heerlijke marktwaren, meer dan waard!

Parc Natural de Mondrago
Mooi gelegen natuurgebied op Mallorca met rustieke stranden. Op de stranden zijn familie bars te vinden waar u kunt genieten van een hapje of drankje. In de omgeving zijn een paar mooie wandelingen. Tevens kunt u prachtig snorkelen bij Parc Natural de Mondrago

Pirates Adventure Show, Magalluf
Spektakel voor het hele gezin! Veel mensen denk dat dit een ‘tourist-trap’ is, maar niets is minder waar. Het is een prachtige show, met veel spektakel. Dit avondje uit gaat u en uw kinderen nog lang bijblijven. Het eten is eenvoudig, maar van goede kwaliteit. Reserveer uw kaartjes, want sommige avonden (zeker in het hoogseizoen) kunnen snel uitverkocht zijn.

Tren de Soller
Deze wereldberoemde treinrit van Palma de Mallorca naar Soller en Port de Soller (aan de andere kant van het eiland) is een activiteit, die je absoluut niet kunt overslaan. Je stapt in een antieke trein en maakt een adembenemende rit door de bergen en natuur van Mallorca. De tickets zijn prijzig (rond de 30 euro), maar het is absoluut de moeite waard. Als je de trein van 10.50 uur neemt dan stopt de trein op een plek waar je hele mooie foto’s kunt maken!

Op Mallorca bezienswaardigheden ontdekken maakt uw vakantie compleet en wij hopen met de bovenstaande suggesties u een beetje op weg geholpen te hebben!

Bent u benieuwd naar de culinaire hoogtepunten van het eiland?Lees ook dit artikel

Geen commentaar mogelijk