Weer op Mallorca

Het weer op Mallorca is over het algemeen zeer goed te noemen. Statistisch gezien zijn er 300 dagen zon per jaar, maar u moet niet verbaasd zijn door plotselinge regenbuien en soms storm.

Bent u benieuwd wat voor weer op Mallorca u kunt verwachten tijdens de ritjes met uw huurauto?

[button link=”http://www.wunderground.com/global/stations/08306.html”]Klik hier voor 7-daagse voorspelling[/button]

Mallorca heeft subtropisch mediterraan klimaat met natte herfst, milde winters en een zeer hete, droge zomer. Het eiland ligt tussen de klimaatzones van Centraal-Europa en Noord-Afrika, die voortdurend verrassende weersveranderingen veroorzaken. Slecht weer fronten vanuit het zuidwesten worden gestopt door de Tramuntana bergen in het noorden en het noord-westen van het eiland.

weer-op-mallorca-bloesem

Het voorjaar
Het landschap staat in volle bloei. Eind januari ziet u al de bloesem van de amandelbomen. In februari worden de dagen langer en is er meer zon. Er is nog steeds een verhoogde kans op regenbuien en storm. Het echte zomerweer begint over het algemeen in mei.

De zomer
Heet en droog. Tijdens hoogzomer verdwijnt de vegetatie langzaam door de droogte. ‘s Zomers is de temperatuur aan de kust gemiddeld tussen de 26-30 ° C.
Het water is aangenaam warm van juni tot eind september: 21-25 ° C. De zon schijnt bijna elke dag. Regen is schaars. Augustus wordt gekenmerkt door hoge temperaturen tot 40 ° C en een hoge luchtvochtigheid.

De herfst
In het najaar kan het weer op Mallorca u nog aangenaam verassen! September en oktober kunnen zwoel en soms stormachtig aanvoelen. Hoewel de luchttemperatuur daalt van half september, is zwemmen in de zee mogelijk tot november.

weer op mallorca winter

De winter
Het winter weer op Mallorca (december, januari en februari) kan mooier zijn dan een slechte zomer in Noord-Europa. Januari en februari bieden veel zonnige dagen en lange periodes zonder regen. In het algemeen komt de temperatuur ‘s nachts niet lager gaan dan 5-7 ° C, en kan in het begin van de middag bereikt 17-20 ° C. Uiteraard, de temperatuur kan in de vroege ochtend beneden de 0 ° C komen en soms kan het zelfs een beetje sneeuwen. Boven 200 m in de Tramuntana bergen, kan zich ijs en sneeuw vormen.