Brandstofprijzen Mallorca

Bent u benieuwd naar de brandstofprijzen op Mallorca? Gemiddeld is Euro 95 zo’n 21% goedkoper als in Nederland. Op het moment van schrijven betekent dit dat u bij de benzinepomp zo’n 1,43 euro per liter zult afrekenen.
Klik hier voor de meest recente brandstofprijzen

De meeste huurauto’s op Mallorca rijden op Euro 95. De Spaanse naam voor deze brandstof is Gasolina sin plomo 95 of Eurosuper plus 95. Controleer echter altijd goed bij uw autoverhuurder op welke brandstof uw auto rijdt!

Bij de meeste benzinepompen kunt u contant betalen. Creditcards worden bij de meeste benzinepompen geaccepteerd. In sommige gevallen zult u gevraagd worden om vooruit te betalen. Hierbij moet je dus vooraf bepalen voor welk bedrag je wil tanken.

Tankt u bij een onbemand tankstation? Er wordt dan als waarborg een bedrag van 100 – 150 euro van uw rekening afgeschreven. Na een aantal dagen wordt dit bedrag verrekend met de hoeveelheid die u getankt heeft. Het resterende bedrag wordt teruggestort. Houd er rekening mee dat het enkele dagen tot soms wel twee weken kan duren voor dat het restant wordt terug gestort.

De brandstofprijzen Mallorca kunnen verschillen per gebied. Als stelregel geldt dat de brandstofprijzen in het binnenland vaak iets voordeliger zijn. De verschillen in prijs zijn echter niet zo groot als dat wij in Nederland gewend zijn.

Verspreid over heel Mallorca vindt u benzinepompen die 24 uur per dag open zijn. Deze zijn vaak te vinden in de iets dichter bevolkte gebieden. De brandstofprijzen bij onbemande 24 uurs benzine pompen zijn vaak lager.

Op Mallorca mag u maximaal 10 liter reserve brandstof meenemen in een tankje.

Geen commentaar mogelijk