Autohuur Mallorca: Alles wat je moet weten!

Autohuur Mallorca, hoe regel je dat goedkoop en betrouwbaar? Op Mallorca zijn talloze autoverhuurbedrijven. Het is lastig om uit te vinden welke verhuurbedrijf op een bepaald moment de beste deal heeft, omdat de prijzen constant aangepast worden. Er is momenteel zelfs een prijzenoorlog gaande, die het allemaal nóg lastiger maakt.

Op deze website en in dit artikel lees je alles over een autohuren op Mallorca en wat onze tips -gebaseerd op jarenlange ervaring in de autohuur branche- zijn, om te zorgen dat je tijdens je vakantie op Mallorca in een heerlijke huurauto rijdt, zonder te veel te betalen!

autohuur-mallorca

Onze top vijf tips voor autohuur Mallorca:

1 Orienteer goed.
Dit is natuurlijk een no-brainer, maar wel heel belangrijk. Wij vergelijken meerdere keren per week de beschikbaarheid en prijzen op Mallorca en we weten dat het soms écht lastig kan zijn om een duidelijk beeld te krijgen van autohuren Mallorca. Er zijn veel kleine aanbieders, die op het eerste gezicht goedkoop lijken, maar waar altijd gedoe is met voorwaarden, verborgen kosten enz.

Over het algemeen raden wij aan de grotere verhuurders, met een internationale reputatie die ze hoog te houden hebben, als eerste te checken. Hier vind je een overzicht van de verhuurders waar wij goede ervaringen mee hebben. Ze hebben uitstekende deals, een prachtig wagenpark en bovenal; het scheelt heel veel gedoe. Zoals vaak het geval is, is het met een autohuren op Mallorca niet anders. Goedkoop is duurkoop.

2 Boek ruim van te voren.
Wacht niet af totdat je met zweet op je voorhoofd, na een lange vlucht in de hal van het vliegveld Palma de Mallorca staat. Mallorca is een eiland. De autoverhuurders weten dat het niet makkelijk is om ter plekke alternatieven te vinden, dus de prijzen op het vliegveld zijn niet mis. Daarbij komt ook dat er op een eiland altijd beperkte beschikbaarheid is. Het is tenslotte niet eenvoudig om bij plotselinge drukte een aantal extra auto’s over te laten komen.

3 Boek zo vroeg mogelijk.
Autoverhuurders houden ervan, dat ze zo lang mogelijk van te voren weten of het druk gaat worden. Op Mallorca is de drukte vrij regelmatig (vooral tijdens vakanties), maar je krijgt vaak toch een mooie korting als je lang van te voren boekt.

Vliegtickets boek je ook vaak lang van te voren, en we raden aan om dan ook direct te kijken welke auto verhuurder op dat moment de beste aanbieding heeft. Onze ervaring is dat vooral Centauro grote kortingen geeft als je vroeg boekt, omdat zij in een flinke prijzenoorlog verwikkeld zijn met internationale verhuurbedrijven.

4 Boek wat je nodig hebt.
Er is heel veel te doen op Mallorca, en je hebt lang niet altijd een huurauto nodig. Onze ervaring is dat het heel leuk is om in ieder geval een paar dagen een auto te huren om het bergachtige landschap en de verborgen strandjes van Mallorca te verkennen.

Als je op ‘incourante’ dagen boekt, dan kun je voor slechts enkele tientjes een auto huren. De andere dagen kun je je prima vermaken op de stranden bij Palma. Het openbaar vervoer is goed geregeld en veel leuke activiteiten zijn op loopafstand.

5 Kijk verder dan het vliegveld.
Bij de autoverhuurders op het vliegveld betaal je een toeslag voor huren op het vliegveld. Vaak kun je met een (gratis) pendelbus van het vliegveld naar je verblijfplaats.  Het loont dus om te kijken of de goedkoopste autoverhuurder een vestiging in de stad heeft, of wellicht zelfs bij je resort. Dit scheelt makkelijk enkele tientallen euro’s!