Auto huren op Mallorca vliegveld

Auto huren op Mallorca vliegveld? Wij hebben een handig overzicht met de goedkoopste auto verhuurders op het vliegveld van Mallorca!

Op de luchthaven van Palma de Mallorca (het vliegveld waar alle vakantievluchten arriveren) zijn talloze mogelijkheden om een auto te huren. Er is er altijd wel eentje die een leuke aanbieding heeft.

Als u tijdens het hoogseizoen (schoolvakanties) Mallorca bezoekt en een auto wilt huren, dan is het sterk aan te raden om ruim van te voren te reserveren. Het kan in die periode namelijk erg druk zijn op Mallorca en de kans is anders aanwezig dat er geen auto’s meer te huren zijn, of dat het alleen mogelijk is voor een (te) hoge prijs.

Auto Huren Mallorca Vliegveld

Als u op het vliegveld arriveert, dan treft u in de aankomsthal de balies van de autoverhuurders. Daar kunt u zich melden en vervolgens de papieren in orde maken en uw creditcard om uw borg te reserveren. Vaak krijgt u direct de sleutels mee en kunt u de auto in de garage ophalen. In sommige gevallen rijdt het verhuur bedrijf de auto voor bij de uitgang van de aankomst hal.

Autoverhuurbedrijven op het vliegveld van Mallorca

De luchthaven van Mallorca heeft besloten om uitsluitend enkele grote autoverhuurders een balie op het vliegveld toe te kennen. De bedrijven met een balie in de hal zijn Auriga, Avis, Europcar, Goldcar, Hertz, National, Record en Sixt. Andere bedrijven hebben vaak een balie in de buurt van de parkeerplaats of op een industrieterrein naast het vliegveld. Deze bedrijven zijn vaak verreweg het goedkoopst, het nadeel is dan wel dat je in een pendelbusje moet stappen om je auto op te halen.

Ons advies is om niet direct bij een autoverhuurder te boeken. Het loont zeer om de prijzen te vergelijken via (bijvoorbeeld) Sunny Cars omdat je dan zeker weet dat je de laagste prijs betaald, een uitstekende verzekering hebt en goede service. Als je direct boekt, dan zijn de bijkomende kosten voor verzekering en dergelijke vaak niet helder en dan ben je duurder uit dan je zou willen.
Palma Mallorca Vliegveld

Optionele verzekeringen: Trap er niet in!

Een gekwiekste manier van autoverhuurders op het vliegveld van Mallorca om een zakcentje extra te verdienen is om je bij het afhalen van je auto te confronteren met optionele verzekeringen. Zo kun je bijvoorbeeld voor 250 euro extra je eigen risico afkopen, terwijl het huren van de auto slechts 70 euro kost. Een veel voorkomende praktijk, waarbij ze je bang proberen te maken. Dat is een extra reden waarom wij adviseren via Sunny Cars te boeken, want daar krijg je nooit te maken met additionele kosten.

Ben je meer het type vakantieganger dat graag in de buurt van het hotel of resort blijft? Dan is het ook mogelijk om een auto te huren die je in de stad ophaalt, of die bij je hotel wordt afgeleverd. Op die wijze kun je zeer goedkoop voor slechts enkele dagen een auto huren en heb je geen gedoe met incheckbalies en dat soort zaken. Wel altijd even goed opletten bij het boeken of dit soort services zijn inbegrepen bij de boekinsgkosten, anders kun je voor verrassingen komen te staan.

Onderweg Naar Palma Mallorca

Palma de Mallorca is een prachtig vliegveld dat recentelijk nog is opgeknapt en waar uw vakantie op prettige wijze zal beginnen en eindigen. Er landen elk jaar zo’n 10 miljoen toeristen op het vliegveld en alles is er op ingericht om deze enorme mensenmassa op efficiĆ«nte wijze te verwelkomen.

Succes met een auto huren op Mallorca vliegveld en fijne vakantie alvast!