Hoe werkt het afhalen van uw huurauto?

Als u aankomt op het vliegveld van Palma, dan bevinden zich de balies van autoverhuur bedrijven in de aankomsthal van de terminal. Een huurauto kan direct geregeld worden bij de balie bij een bedrijf naar keuze of u kunt van tevoren reserveren.

Als u speciale wensen heeft of er zeker van wilt zijn dat u een scherpe prijs krijgt, dan adviseren wij om voor vertrek uw huurauto te boeken en aan te betalen. Vooral tijdens de zomermaanden is dit van belang.

De meeste verhuurbedrijven hebben tegenwoordig uitgebreide website met actuele voorraad status en een systeem om direct een aanbetaling te doen. Zo komt u bij aankomst niet voor verassingen te staan. Als u ruim van tevoren reserveert, dan bent u verzekerd van zeer scherpe prijzen.

Als u speciale wensen heeft, zoals een kinderzitje, GPS systeem of extra verzekeringen dan kunt u dit het beste bij reservering al aangeven. Vaak zijn dit soort services tegen betaling beschikbaar.

De huurvoorwaarden verschillen per bedrijf, maar zijn in grote lijnen gelijk aan de huurvoorwaarden die de meeste internationale verhuurders hanteren. U dient bij het huren van een auto op Mallorca minimaal 21 jaar te zijn. In sommige gevallen betaalt u een toeslag als de bestuurder jonger is dan 25 jaar.
Als u uit Nederland komt, dan heeft u geen INternationaal rijbewijs nodig. Komt u van buiten de Europese unie, dan is een Internationaal rijbewijs aan te raden.

Verzekeringen zoals de CDW (Collision Damage Waiver = Afkopen eigen risico) en extra verzekering tegen diefstal of inbraak kunnen worden geregeld bij reservering, maar ook terplekke aan de balie. De WA verzekering (basis verzekering) is meestal inbegrepen bij de huurprijs.
Om de borg te betalen van uw huurauto heeft u bij bijna elke verhuurder een creditcard nodig. De kaarten van grote maatschappijen worden geaccepteerd: American Express, Diners Club, Eurocard, Mastercard en Visa.

Geen commentaar mogelijk