Hoe werkt het afhalen van uw huurauto?

Als u aankomt op het vliegveld van Palma, dan bevinden zich de balies van autoverhuur bedrijven in de aankomsthal van de terminal. Een huurauto kan direct geregeld worden bij de balie bij een bedrijf naar keuze of u kunt van tevoren reserveren.

Als u speciale wensen heeft of er zeker van wilt zijn dat u een scherpe prijs krijgt, dan adviseren wij om voor vertrek uw huurauto te boeken en aan te betalen. Vooral tijdens de zomermaanden is dit van belang.
Huurauto Afhalen Vliegveld Mallorca

De meeste verhuurbedrijven hebben tegenwoordig uitgebreide website met actuele voorraad status en een systeem om direct een aanbetaling te doen. Zo komt u bij aankomst niet voor verassingen te staan. Als u ruim van tevoren reserveert, dan bent u verzekerd van zeer scherpe prijzen.

Als u speciale wensen heeft, zoals een kinderzitje, GPS systeem of extra verzekeringen dan kunt u dit het beste bij reservering al aangeven. Vaak zijn dit soort services tegen betaling beschikbaar.

De huurvoorwaarden verschillen per bedrijf, maar zijn in grote lijnen gelijk aan de huurvoorwaarden die de meeste internationale verhuurders hanteren. U dient bij het huren van een auto op Mallorca minimaal 21 jaar te zijn. In sommige gevallen betaalt u een toeslag als de bestuurder jonger is dan 25 jaar.

Als u uit Nederland komt, dan heeft u op Mallorca geen Internationaal rijbewijs nodig. Komt u van buiten de Europese unie en heeft u geen Nederlands rijbewijs, dan is een Internationaal rijbewijs aan te raden.

Huurcontract Mallorca

Verzekeringen zoals de CDW (Collision Damage Waiver = Afkopen eigen risico) en extra verzekering tegen diefstal of inbraak kunnen worden geregeld bij reservering, maar ook terplekke aan de balie.

Veel autoverhuurders maken er een gebruik van om te proberen u nog een extra verzekering te verkopen als u de auto afhaalt. De WA verzekering (basis verzekering) is meestal inbegrepen bij de huurprijs, het afkopen van het eigen risico (vaak rond de 1500 euro) kan soms flink in de papieren lopen. Soms is het zelfs zo dat het huren van een auto voor een week 50 euro kost en dat u voor het afkopen 150 euro moet betalen. Dit is de reden dat we altijd adviseren om te boeken bij een bedrijf waar men werkt met all-inclusive verhuurprijzen, zoals Sunny Cars.

Om de borg te betalen van uw huurauto heeft u bij bijna elke verhuurder een creditcard nodig. De kaarten van grote maatschappijen worden geaccepteerd: American Express, Diners Club, Eurocard, Mastercard en Visa. Heeft u geen creditcard, of niet genoeg krediet? Lees dan dit artikel hoe u kunt boeken zonder creditcard!