Scooter huren Mallorca; Goed idee?

Scooter huren Mallorca? Geen probleem! Bijna op elke straathoek op Mallorca kun je een scooter huren. Er is geen noodzaak om dit vooraf te regelen, het aanbod is groot en binnen enkele minuten rijdt je op je scooter door de straten van Mallorca.

Een huurauto is goedkoper dan een scooter!

De huurprijzen van auto’s op Mallorca zó laag, dat je net zo goed voor enkele dagen een auto kunt huren. Verder is het eiland te groot om helemaal met de scooter te verkennen. Wist je dat een auto huren op Mallorca goedkoper is, dan het huren van een fiets of scooter? Dat komt omdat de grote autoverhuurders ontzettend aan het stunten zijn met hun prijzen.

Klik hier voor goedkoopste autoverhuurders

Scooter Huren Mallorca

Mocht je toch een scooter willen huren, omdat je bijvoorbeeld nog geen autorijbewijs hebt, dan kunnen we verzekeren dat het een hele leuke manier is van het eiland verkennen. Om een scooter te huren heb je een geldig rijbewijs nodig en in sommige gevallen moet je een borg betalen. Let goed op hoe de scooter verzekerd is, je wilt niet achteraf gedoe krijgen als blijkt dat dit niet goed geregeld is. Bij uitgifte van de scooter en helm moet je altijd heel grondig checken of er beschadigingen zijn en dit direct bij de scooter verhuurder aangeven. Lever nooit zomaar je rijbewijs of legitimatie in bij de scooter verhuurder. Vraag altijd eerst of het mogelijk is dat ze een kopie maken, of dat je garant kunt staan met je creditcard. Bij sommige scooterverhuurders is het verplicht je legitimatie achter te laten, maar dit is niet verstandig.

Het dragen van een helm en het kunnen tonen van een rijbewijs is verplicht. De Spaanse politie controleert streng en de boetes zijn niet mals, dus neem dit heel serieus. Verder is onder invloed rijden, ten strengste verboden.

Veel plezier met het verkennen van het eiland op je scooter. (Of huurauto, want geloof ons; dat is nóg ietsje leuker!)

Trackbacks/Pingbacks

  1. Wat te doen in Palma de Mallorca? – Alles over citytrips - mei 3, 2017

    […] handig om een auto te huren of een scooter. Ligt er maar net aan met hoeveel personen je bent. Een scooter huren op Mallorca is namelijk niet handig als je met het hele gezin bent, ook zal je duurder uit zijn dan normaal. In […]